O viata mai sigur cu ajutorul ignifugarii!

Ce este ignifugarea?
Ignifugarea se realizeaza prin acoperirea unui material combustibil (lemnos sau textil), cu substante ignifuge pentru a-i spori rezistenta la aprindere in caz de incendiu.

Prin acest tratament nu se exclude aprinderea si arderea materialului care a fost supus ignifugarii.  Tratamentul de ignifugare face ca materialul tratat sa se comporte mai bine la foc, si ii incetineste viteza de aprindere si ardere. In acelasi timp, substantele ignifuge reusesc sa izoleze sursa incendiului, fara sa se extinda la alte portiuni din zona afectata.


Pentru servicii de o calitate superioara puteti apela cu incredere la serviciile celor de la www.servicii-ignifugare.ro .

Pe langa ignifugarea propriu-zisa, specialistii recomanda sa nu excludem si celelalte masuri de protectie anti foc: instalatii de semnalizare, instalatii de stins incendiul, mijloacele de prima interventie.

Cand si caror tip de materiale este obligatorie efectuarea  tratamentului de ignifugare?
In general ignifugarea se foloseste pentru tratarea materialelor combustibile, lemn, celuloza.

Operatiunea de ignifugare este recomandata pentru:


-          -constructiile provizorii, depozite, ateliere, magazii
-          -sarpantele din lemn (sarpanta este scheletul pe care se construieste acoperisul unei case, de obicei este realizat din lemn)
-          -tavane, mascari de finisari, scari interioare
-          -atunci cand se construieste un imobil noi (accesul este mult mai facil pentru ignifugarea tuturor locurilor greu accesibile)
-          -la expirarea perioadei de garantie a ultimei lucrari de ignifugare efectuate
-          -la solicitarea proprietarilor

O ignifugare executata corect are o sumedenie de avantaje:
-          -limiteaza un potential incediu la focarul initial, astfel impiedicandu-se extinderea sa
-          -un alt avantaj este reducerea costurilor unei constructii, aceasta fiind protejata fara a se apela la solutii costisitoare impotriva focului
-          -reduce costurile pentru incheierea unei polite de asigurare a unui imobil
-          -aduce comfortul psihic al beneficiarului.

Ignifugarea materialelor combustibile se poate face in doua moduri:
                 1.  Metoda prin imersie: prin aceasta metoda materialul este scufundat intr-o baie de substante ignifuge. Acest tip de tratament este recomandat pentru materialele care, de regula nu pot fi dezasamblate. Este una dintre cele mai dificile metode, dar dar cu cele mai bune rezultate. Singurul dezavantaj pe care il are, este ca timpul de realizare este unul mult prea indelungat.
          2.  Metoda prin pulverizare/ pensulare: acest proces este unul de suprafata, si nu in profunzimea materialului. Avantajul este ca se poate face mult mai usor si rapid.  Metoda aceasta este aplicata in special materialelor ce nu pot fi dezasamblate, dar si materialelor neasamblate.

Cum actioneaza substantele ignifuge?
Substantele ignifuge reusesc sa formeze un strat care absoarbe gazele inflamabile rezultate in urma descompunerii materialelor combustibile, si formeaza o bariera protectoare impotriva focului.
Pentru un efect de lunga durata este important ca tratamentele de ignifugare sa fie facute in concordanta cu normele producatorului legate de subtantele ignifuge.

0 Response to "O viata mai sigur cu ajutorul ignifugarii!"

Trimiteți un comentariu